Nieuws, Blogs en Sport Nederland

Een overzicht van Nederlandse Nieuws-, Blogs en Sportsites

?wi=362754&ws=mwn

Nieuws Nederland

RTL NIEUWS

    +

    RTL Nieuws & Entertainment

  • Debbie en Paul vieren hun liefdesjubileum: ‘Truus en Theo Tortel'
    Debbie en Paul ontmoeten elkaar precies een jaar geleden tijdens de opnames van ‘B&B Vol Liefde’. De gevonden liefde wordt hét succesverhaal van het programma, want na wat gin-tonics raken de zestigers stapelverliefd op elkaar. De twee tortelduifjes zijn inmiddels helemaal gesetteld in de B&B van Debbie in Spanje en... Read more »
  • Thandiwe Newton te zien in tweede seizoen hitserie Wednesday
    Actrice Thandiwe Newton (51) is de nieuwste aanwinst voor de cast van 'Wednesday'. Het eerste seizoen van de Netflix-serie bleek een ongekend succes, waardoor de bekendmaking van een tweede seizoen niet lang uitbleef.... Read more »
  • Gigantische zaak tegen Nederlandse plofkrakers in Duitsland: ‘Mammoetproces’
    Ze noemen het in Duitsland een 'mammoetproces': 16 Nederlandse verdachten staan in meer dan 70 zittingsdagen terecht voor het plegen van maar liefst 31 plofkraken. En de aandacht voor de zaak is zo groot, dat de rechtbank die noodgedwongen naar een sporthal heeft moeten verhuizen.... Read more »
  • Duif losgelaten in Europarlement: opmerkelijk pleidooi voor vrede
    Een opmerkelijk beeld in het Europees Parlement vandaag. Een witte duif werd daar uit het niets losgelaten door een Slowaakse Europarlementariër. Miroslav Radacovsky gaat het parlement verlaten, en in zijn allerlaatste speech wilde hij oproepen tot vrede. Om die oproep kracht bij te zetten, haalde hij een duif uit zijn... Read more »
  • Vitesse wil in Gelredome blijven, maar kan huur niet betalen
    Vitesse wil volgend seizoen graag in de Gelredome blijven voetballen, maar ziet daar met de huidige huur van 3 miljoen euro geen mogelijkheid voor. Het ideale scenario is volgens algemeen directeur Edwin Reijntjes dat zowel het stadion als de gedegradeerde club in dezelfde handen komt. "Dan kan je nog eens... Read more »
  • Lotto Dstny van De Jong krijgt wildcard Tour de France Femmes
    PARIJS (ANP/Belga) - Wielerploeg Lotto Dstny heeft een wildcard gekregen voor de Tour de France Femmes, de Ronde van Frankrijk voor vrouwen. De formatie van de Nederlandse kopvrouw Thalita de Jong, een continentaal team, is een van de vijf ploegen die in augustus met een wildcard aan de start staat.... Read more »
  • Sahraoui van Heerenveen niet fit genoeg voor basisplek tegen PSV
    Aanvaller Osame Sahraoui van sc Heerenveen begint donderdag in het thuisduel met koploper PSV op de bank. De 22-jarige Noor is niet fit genoeg voor een basisplaats.... Read more »

BLIK OP NIEUWS

    +

    Blik op nieuws - Al het nieuws uit Nederland en zijn 12 provincies

  • ‘Hele samenleving moet voorbereid zijn op oorlog maar: geen paniek'
    Van grote werkgevers, tot vervoersbedrijven, ziekenhuizen en jongerenorganisaties. De gehele samenleving moet voorbereid zijn op een grootschalig militair conflict waarbij Nederland betrokken raakt. Dat zei minister van Defensie Kajsa Ollongren dinsdag tijdens de conferentie Defensie en Samenleving in Den Haag. Bijna 100 vertegenwoordigers van civiele organisaties brainstormden over hoe zij... Read more »
  • 'Online delen kinderfoto's leidt tot toenemende discussies tussen ouders'
    Het delen van foto's en informatie over kinderen op sociale media wordt steeds vaker een bron van discussie tussen ouders. Terwijl sommigen het zien als een manier om familie en vrienden op de hoogte te houden en herinneringen vast te leggen, zijn anderen bezorgd over de privacy en toekomstige gevolgen... Read more »
  • Extra aandacht voor agressie en aangiftebeleid in zorg en welzijn
    Agressie tegen medewerkers in zorg en welzijn is onacceptabel, maar komt helaas veel te vaak voor. Het is belangrijk om aangifte te doen; dit is een van de dingen die je kunt doen en het geeft een krachtig signaal af voor zowel dader als medewerker. Dit wordt echter nog weinig... Read more »
  • Man steekt zichzelf in de brand en overlijdt
    In de Oranjestraat heeft een man zichzelf woensdagmorgen 24 april in brand gestoken. Hij is nog naar het ziekenhuis gebracht, maar is overleden.... Read more »
  • Meisje (16) na val van grote hoogte in Amsterdam overleden
    Getuigen gezocht Op de late avond van dinsdag 23 april 2024 is een 16-jarig meisje van grote hoogte naar beneden gevallen op de Geldersekade in het centrum van Amsterdam. 'Ze liep hierbij zeer ernstig letsel op en overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De recherche onderzoekt de toedracht... Read more »
  • Akkoord over nieuwe CAO Rijk
    De nieuwe CAO Rijk is vastgesteld. Namens het Rijk tekende staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Binnenlandse Zaken woensdag het akkoord daarover.... Read more »
  • Almere zet geluidssensoren in ter voorkoming van geluidsoverlast
    De gemeente Almere gaat vaste geluidssensoren plaatsen op strategische locaties in Almere om de intensiteit, aard en richting van geluid te meten. 'Het toezicht en de handhaving op geluidsniveaus rondom evenemententerreinen en horecalocaties wordt hierdoor uitgebreid en versterkt', zo maakt de gemeente woensdag bekend.... Read more »

NU.NL

NIEUWS.NL

    +

    Nieuws.nl

  • Ferrari sluit voor Formule 1-team sponsordeal met HP
    MILAAN (ANP/RTR) - Ferrari heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met HP. Het logo van de op een na grootste pc-fabrikant is vanaf begin mei te zien op de Formule 1-wagens van de Italiaanse renstal. Financiële details over de deal maakten beide partijen niet bekend. Het bericht Ferrari sluit voor Formule... Read more »
  • EU verbiedt ongezonde aroma’s voor rookworst en barbecuesaus
    BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie gaat een aantal rookaroma's verbieden die bijvoorbeeld rookworst en barbecuesaus hun karakteristieke smaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond, vinden ook de EU-lidstaten. Fabrikanten krijgen wel twee tot vijf jaar de tijd om hun receptuur aan te passen. Het bericht EU verbiedt ongezonde aroma’s voor... Read more »
  • Minister bezorgd: meer jonge mensen met burn-out arbeidsongeschikt
    DEN HAAG (ANP) - Meer mensen kunnen door mentale klachten niet meer werken en doen daarom een beroep op een arbeidsongeschiktheidsuitkering, zegt demissionair minister Karien van Gennip (Sociale Zaken). Het gaat vooral om "jongere mensen met burn-outs". De bewindsvrouw maakt zich daar zorgen over. Het bericht Minister bezorgd: meer jonge... Read more »
  • Watertekorten en wateroverlast nemen toe, waarschuwt rapport
    DEN HAAG (ANP) - Drogere zomers, nattere winters en de stijgende zeespiegel maken het waterbeleid in Nederland de komende jaren steeds ingewikkelder. "Knelpunten met betrekking tot watertekort, wateroverlast en waterveiligheid stapelen zich op. Dit raakt heel Nederland", schrijft onderzoeksinstituut Deltares in de nieuwe Deltascenario's. Het bericht Watertekorten en wateroverlast nemen... Read more »
  • Beleggers positief over gestegen bierverkoop Heineken
    AMSTERDAM (ANP) - De kwartaalcijfers van Heineken zijn woensdag goed ontvangen aan het Damrak. De bierbrouwer heeft in de eerste drie maanden van dit jaar meer bier verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat is een opsteker, want vorig jaar daalden de biervolumes nog. Het aandeel Heineken werd... Read more »
  • Fouquet officieel topman ASML, twee beeldbepalers vertrekken
    VELDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML heeft een nieuwe topman, Christophe Fouquet. Het Veldhovense techbedrijf formaliseerde de benoeming van de Fransman als hoogste leidinggevende op de aandeelhoudersvergadering. Daarmee nam ASML ook afscheid van twee beeldbepalende leiders, Peter Wennink en technologisch topman Martin van den Brink. Onder hun leiding groeide ASML uit... Read more »
  • Den Haag: politie houdt verscherpt toezicht op dodenherdenking
    DEN HAAG (ANP) - De Haagse politie houdt volgende week "verscherpt toezicht" op de dodenherdenking en zal ingrijpen "indien daartoe onverhoopt aanleiding is". Dat meldt de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, na vragen vanuit de gemeenteraad. "Het college hecht grote waarde aan een veilig en waardig verloop van... Read more »

TWEAKERS

    +

    Tweakers Mixed RSS Feed

  • Google stelt uitfasering thirdpartytrackingcookies in Chrome opnieuw uit
    Google stelt het uitfaseren van thirdpartytrackingcookies in Chrome opnieuw uit. Het techbedrijf wil eerst aan de slag met de feedback van regulatoren, ontwikkelaars en partners uit de industrie. Het bedrijf wil het proces begin 2024 opnieuw aanvatten.... Read more »
  • Gerard Sanderink moet 91 miljoen terugbetalen aan IT-bedrijf Centric
    Zakenman Gerard Sanderink moet meer dan 91 miljoen euro terugbetalen aan zijn voormalige IT-bedrijf Centric. Dat heeft een rechtbank in Amsterdam beslist. Sanderink had 30 miljoen euro geëist van Centric, maar die eis werd niet ingewilligd.... Read more »
  • Windows 11-update introduceert app-advertenties in startmenu
    Microsoft heeft een nieuwe update voor Windows 11 uitgebracht. Via deze update kunnen er voortaan app-advertenties in het startmenu worden getoond. De update zorgt er ook voor dat widgets die op de taakbalk worden geplaatst, scherper worden weergegeven.... Read more »
  • Tribler 7.14.0
    Versie 7.14.0 van Tribler is uitgekomen. Tribler is een opensource-p2p-client, die ooit ontwikkeld is door studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam. Tegenwoordig werkt een internationaal team wetenschappers uit meer dan twintig organisaties samen aan dit project. Tribler heeft onder meer een ingebouwde mediaspeler en er kan vaak... Read more »
  • Gigabyte bevestigt naam AMD Ryzen 9000 op website
    Gigabyte meldt op zijn website dat de volgende generatie AMD-processors Ryzen 9000 gaat heten. De hardwarefabrikant vermeldt de volgende generatie AMD-processors in een nieuwsbericht over een bios-update voor Gigabyte AM5-moederborden.... Read more »
  • Cura 5.7.1
    Cura wordt ontwikkeld door UltiMaker om 3d-printen zo gemakkelijk en gestroomlijnd mogelijk te maken. Cura bevat alles wat je nodig hebt om een 3d-bestand te kunnen printen. Het werkt met alle UltiMaker-printers, maar ook met die van RepRap en Printrbot. Cura laat zich gemakkelijk installeren en bevat zowel de laatste... Read more »
  • Razer brengt lichte Viper V3 Pro-gamingmuis uit met 35.000dpi-sensor
    Razer introduceert de Viper V3 Pro. De zwarte variant van de draadloze gamingmuis weegt 54 gram. De muis bevat een tweede generatie Focus Pro 35K-sensor met een maximale gevoeligheid van 35.000 dpi en een resolutienauwkeurigheid van 99,8 procent. De muis kost 179 euro.... Read more »

MEDIACOURANT

    +

    Mediacourant.nl

  • Peter van der Vorst onthult waarom hij BN’er-dorp Abcoude verlaat
    Peter van der Vorst© RTL Peter van der Vorst heeft zijn miljoenenboerderij in het BN’er-dorp Abcoude te koop gezet. Hij schijnt een miljoenenklapper te willen gaan maken, maar waarom vertrekt hij eigenlijk? Het wemelt in Abcoude van de BN’ers: het gangpad van de plaatselijke Albert Heijn lijkt daar zo ongeveer... Read more »
  • John de Mol is alweer 69 jaar oud: ‘Onduidelijk wat hij gaat doen’
    John de Mol© William Rutten Het is een heuglijke dag voor John de Mol, want hij is vandaag 69 jaar geworden. Dat betekent dat hij nog één jaar verwijderd is van de grote 70. “Het is niet duidelijk wat hij gaat doen.” Net als alle andere mensen is televisiegod John... Read more »
  • Connie Witteman wil dat Bas en Nicolette colamiljoenen krijgen
    Connie Witteman, Bas Smit en Nicolette van Dam© SBS Connie Witteman wil dat Bas Smit en Nicolette van Dam gewoon de colamiljoenen krijgen waar ze recht op zeggen te hebben. “Ja, ik vind dat echt. Kruimeldiefjes”, briest de societyster. Bas Smit en Nicolette van Dam liggen in de clinch met... Read more »
  • Tina Nijkamp: ‘Ik wilde Gordon naar SBS 6 halen? Helemaal niet!’
    Tina Nijkamp en Gordon© RTL, SBS Tina Nijkamp ontkent dat ze in haar tijd als zenderbaas van SBS 6 heeft geprobeerd om Gordon in huis te halen. “Wij hadden toen helemaal geen geld om hem binnen te halen.” We kennen haar tegenwoordig als kijkcijferautoriteit, maar Tina Nijkamp is jarenlang de... Read more »
  • Theo Maassen mag bij BnnVara blijven: ‘Hij heeft hier wél ontkend’
    Theo Maassen en Suzanne Kunzeler© NPO, Michel Schnater Theo Maassen mag gewoon bij BnnVara blijven. Volgens de bazin van die omroep, Suzanne Kunzeler, heeft de cabaretier het vermeende huiselijk geweld tegen hen wél ontkend. Herstelt het imago van Theo Maassen ooit nog van de heftige Privé-coverstory over zijn vermeende huiselijke... Read more »
  • Claudia de Breij: ‘NPO-plan Geert Wilders is stap richting dictatuur’
    Geert Wilders en Claudia de Breij© NPO Claudia de Breij vindt het buitengewoon zorgelijk dat Geert Wilders het liefst de hele NPO wil afschaffen. “Het is in elke autocratie stap 1 richting de dictatuur”, zegt de cabaretière. Het stoort Claudia de Breij ontzettend dat er al zo lang serieus wordt... Read more »
  • Johan Derksen verzucht: ‘Nederland bekijkt mij met vergrootglas’
    Johan Derksen© SBS Johan Derksen wordt een beetje moe van de nieuwste ophef over zijn persoon, ditmaal omdat hij gezegd heeft dat de advocaat van Geert Wilders ‘goed’ is ‘maar heel erg Joods’. “Vergrootglas.” Er is de laatste tijd ongelooflijk veel te doen over de uitspraken die Johan Derksen doet... Read more »

Blogs Nederland

SKOFTEN

VKMAG

    +

    News - VK Magazine

  • K9 Boris heeft wat drugs gevonden en dat is te zien ook
    De Braziliaanse politiehond Boris heeft een eigen TikTok-kanaal dat wordt bijgehouden door zijn begeleidster Larissa Soler. Deze dame laat in filmpjes zien wat zo’n K9 allemaal doet voor de politie aldaar.Zo had Boris laatst een rol bij het vinden van een flinke partij cocaïne. Knap van zo’n viervoe...... Read more »
  • Beelden helikopterbotsing in Maleisië: Tien mensen omgekomen
    Bij een botsing tussen twee helikopters van het Maleisische leger zijn dinsdag tien mensen om het leven gekomen. De helikopters raakten elkaar met de propellers. Alle slachtoffers zaten aan boord van de helikopters. Deze waren bezig met een oefening in de buurt van een marinebasis in het noorden van...... Read more »
  • Chauffeur zijn is een vak, dus doet de buurman even voor hoe het moet
    Engelbert. Er zijn dagen dat we het niet op een kaart kunnen aanwijzen. Voor de duidelijkheid: dat ligt dus in Groningen. Daar zit een viaduct, dat de Olgerweg met industriepark Euvelgunne verbindt. Een enorm obstakel voor de wat minder geoefende chauffeur, zo blijkt. Buurman Robbert Kuil ziet vaker...... Read more »
  • Florida Man Mike Dragich dook op een alligator om de buurt weer veilig te maken
    Nu vertellen we je vast niets nieuws als we melden dat dingen in Florida doorgaans iets anders gaan dan in de rest van de Amerikaanse staten. We vertellen je vast ook niets nieuws als we melden dat Florida eveneens iets meer alligators heeft dan de rest van de staten. Tevens... Read more »
  • Nicki Minaj heeft genoeg van gooiende fans en onderneemt actie
    Nicki Minaj is voor ons nu niet bepaald het toonbeeld van een intelligente artiest. Haar hoogtijdagen liggen ook wel achter ons. Maar sommige mensen zijn haar niet vergeten en gaan nog steeds naar haar concerten. Nou ja, concert. Optreden, gigs, of zo. Nicki is bij die optredens gewoon Nicki, en... Read more »
  • Griet lijkt een ongure klapper op het strand te maken, maar het is niet zo erg als het lijkt
    Laten we even overgaan naar Martinique, een eiland en Frans overzees departement in de Caraïbische Zee. Het behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen en is voorzien van de mooie stranden en het blauwe zeewater dat je mag verwachten van een Caraïbisch eiland.Op dit eiland lijkt een j...... Read more »
  • Nieuwe huisregels voor personeel van Albert Heijn gaat viraal
    De Albert Heijn is de laatste paar weken regelmatig in opspraak. Zo zou er iets niet kloppen met de kassabonnen en ook met producten die in de bonus zijn moet je toch even goed opletten. Maar er is nu ook een lijst met huisregels voor personeel naar buiten gekomen waar... Read more »

GEENSTIJL

DAILYBASE

ICULTURE

    +

    iCulture.nl: Apple-nieuws met een bite!

  • AirPods Pro problemen: dit kun je doen bij krakend geluid, ruis en meer
    Heb je last van problemen met je AirPods Pro, dan kunnen deze tips wellicht helpen. Of je nu last hebt van een krakend geluid of haperende noise cancelling op je AirPods Pro, er is altijd wel een oplossing. Het artikel AirPods Pro problemen: dit kun je doen bij krakend geluid,... Read more »
  • Review: Anker MagGo opvouwbare Qi2-lader is compact en licht
    De Anker MagGo 3-in-1 is een van de eerste laders met Qi2, de goedkopere tegenhanger van MagSafe. Hiermee kun je je iPhone op 15 Watt opladen, maar er zitten nog veel meer handige functies in. Deze review van de Anker Maggo 3-in-1 opvouwbare lader met Qi2 vertelt je alles! Het... Read more »
  • Zo kun je op de Apple TV speakers selecteren en het geluid dempen
    Speel je je geluid van de Apple TV liever af via een externe speaker? Op de Apple TV kies je zelf eenvoudig de geluidsbron. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld via het beginscherm. Ook kun je harde geluiden minder laten doorklinken, bijvoorbeeld voor de nacht. Het artikel Zo kun je... Read more »
  • Refurbished iPad: als je een betaalbare iPad zoekt
    Ben je op zoek naar een betaalbare tablet? Kijk dan eens naar een refurbished iPad. Dit zijn gebruikte modellen die grondig zijn nagekeken en als nieuw aanvoelen. Check de beste refurbished iPad-aanbiedingen en ontdek of het iets voor jou is! Het artikel Refurbished iPad: als je een betaalbare iPad zoekt... Read more »
  • Zes verwachte eigenschappen en nieuwe functies voor de Apple Pencil 3
    Er komt een nieuwe derde generatie Apple Pencil aan, zo blijkt uit diverse geruchten en hints van Apple. Maar welke nieuwe functies krijgt de Apple Pencil 3? Dat hebben we hier op een rij gezet. Het artikel Zes verwachte eigenschappen en nieuwe functies voor de Apple Pencil 3 lees je... Read more »
  • Nederlandse claim tegen trage iPhones gestart
    ConsumentenClaim en Stichting Aequitas zijn een claim in Nederland begonnen omdat Apple bewust iPhones trager zou hebben gemaakt. De twee claimorganisaties zoeken compensatie. Het artikel Nederlandse claim tegen trage iPhones gestart lees je op iCulture.... Read more »
  • iCulture peilt: naar welke aankondiging van het iPad-event kijk jij het meest uit?
    Naar welke verwachte aankondiging van Apple's iPad-event van mei 2024 ben jij het meest benieuwd? Laat het ons weten in deze poll over Apple's Let Loose-event. Het artikel iCulture peilt: naar welke aankondiging van het iPad-event kijk jij het meest uit? lees je op iCulture.... Read more »

AUTOBLOG

    +

    Autoblog.nl

  • Politie gaat premium cross-over aan de tand voelen
    Daar is ‘ie hoor, de nieuwe BMW X1 van de politie! De politie rijdt nu nog voornamelijk rond in MPV’s, maar dat is natuurlijk niet meer van deze tijd. Om een klein beetje indruk te maken moet je toch wel een cross-over hebben. Vorige week nam de politie de eerste... Read more »
  • Gespot – Eindelijk een RS6-eigenaar met smaak
    Dit artikel Gespot – Eindelijk een RS6-eigenaar met smaak verscheen eerst op Autoblog.nl.... Read more »
  • Politie plukt 3 Serie met 900 pk van de weg in Brabant
    De politie kon dit tuningproject niet waarderen… Vrouwen hebben er over het algemeen wat minder last van, maar mannen hebben hobby’s die nog wel eens uit de hand kunnen lopen. Dit resulteert dan bijvoorbeeld in een veel te grote verzameling. Of een 3 Serie die getuned is tot 900 pk.... Read more »
  • Nóg meer prijsverlagingen voor Tesla in Nederland
    Tesla strooit deze week met prijsverlagingen. Tesla houdt ons lekker aan het werk deze maand. Zo werd gisteravond het doek getrokken van de gloednieuwe Model 3 Performance. Intussen is het niet allemaal rozengeur en maneschijn bij Tesla. Om meer auto’s te slijten verlaagde Tesla deze week al de prijzen van... Read more »
  • BMW geeft de 4 Serie Gran Coupé een nieuwe neus
    Nu is de vraag of de nieuwe neus van de 4 Serie mooi genoeg is. Als er iets controversieel is, dan is het wel het design van BMW. Waar sommige merken kunnen doen wat ze willen, heeft iedereen bij BMW er wel een mening over. Vaak maakt men de vergissing... Read more »
  • MINI Aceman, groter dan Cooper en kleiner dan Countryman
    De nieuwe MINI Aceman, inclusief de Nederlandse prijs en marktlancering. Hoe mini zijn de MINI’s nog tegenwoordig? Het is iets dat je geregeld hoort. Met name de onlangs vernieuwde Countryman is een vrij gigantische auto voor een auto met deze badge. Dat MINI ook nog compacte auto’s kan bouwen bewijst... Read more »
  • Lamborghini Urus SE: de zwaarste is de schoonste
    De Lamborghini Urus SE is de zwaarste maar toch de schoonste auto die ze verkopen. Hij zat er al een tijdje aan te komen, maar hier ‘ie is dan eindelijk: de meest milieuvriendelijke Lamborghini aller tijden. Dat klinkt een beetje tegenstrijdig, natuurlijk. Uitstoot en verbruik zijn niet echt punten waarop... Read more »

Sport Nederland

SPORTNIEUWS.NL

No RSS Item

FC UPDATE

RACING NEWS NEDERLAND

HET IS KOERS

    +

    HET IS KOERS!

  • Vier maal zondagkoers – Deel 4: L-B-L
    Beelden vanuit de lucht. Op de achtergrond het ritmische en rustgevende geluid van een helikopter. We zien Luik. De skyline van de stad. De Maas op de voorgrond en het groen in de verte. De herhaling van de finish hebben we enkele keren in beeld gezien. Het bijzonder vormgegeven station... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 3: Een streep in Vilt
    Ik ga precies in het midden staan. Zoals een klein jochie droomt op de middenstip te staan in het stadion van z’n favoriete voetbalclub. Ik ben geen jongetje meer, maar voel wel iets van een jongensdroom. Een speciaal gevoel. Kippenvel. Ook zonder een menigte publiek. Ook zonder voorbijrazende renners. Hier... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 2: Een kruispunt, een boom
    Een plek van heldendaden, een plek van melancholie, een plek van erop of eronder, een plek van winnen of verliezen; de dood of de gladiolen. Een plek die zich ontdoet van iedere opsmuk. Een plek die daarmee doet denken aan iets hogers, of juist iets elementairs. Een mythische plek waar... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 1: Aftellen naar De Hoogmis
    De Ronde van Vlaanderen vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag van april. Door het feit dat de aarde één jaar én zes uur nodig heeft om een baan rond de zon te maken, moest de mensheid ingrijpen. Om de vier jaar een extra dag in februari, zo werd besloten.... Read more »
  • Boekrecensie: Het Grote Wielrenboek
    Nog nooit las ik een jeugdboek over wielrennen. Moet je beter zoeken, kun je dan antwoorden. Ik moet just niks, zou ik dan terugzeggen. Maar laten we vooral niet mijn innerlijke dialoog hier te veel aandacht geven. Het gaat erom of Het Grote Wielrenboek van Susanne Roos een unicum is.... Read more »
  • Waalse wegen
    Wie Waalse wegen zegt, denkt vooral aan de Ardennen. Beklimmingen tussen Luik en Bastenaken. De Muur van Huy. Toch wordt het Waalse wielerseizoen geopend in Henegouwen, oftewel Hainaut. De GP Fayt-le-Franc, omgedoopt tot GP Samyn, heeft die eer. José Samyn was de eerste winnaar in 1868, maar kwam enkele maanden... Read more »
  • The Beastfjords 🇮🇸 – Bikepacking in IJsland
    Waar zich aan de zuidwestkant van IJsland de hoofdstad Reykjavik bevindt en daar in de regio sinds midden december een vulkaan actief is die een compleet vissersdorp onbewoonbaar heeft gemaakt, is het in het oosten een stuk rustiger. Oostland, zoals deze regio wordt genoemd, is dan ook het dunst bevolkte... Read more »

NU.NL – SPORT

HOCKEY.NL

    +

    Hockey.nl

  • Lotte Ruts (14), groeibriljant van Laren: ‘Xan is m’n voorbeeld’
    Veertien jaar is ze pas. Toch draait Lotte Ruts al volop mee bij promotieklasser Laren Dames 1. De jeugdinternational maakt in korte tijd een stormachtige ontwikkeling door. Hoog tijd voor een nadere kennismaking met dit talent. Bijna wekelijks doet Ruts niet alleen met Laren Onder-18 mee, maar op zondag ook... Read more »
  • Topscorers: Koen Bijen tikt de vijftig aan voor Den Bosch
    In de strijd om de topscorerstitels in de hoogste afdelingen van het nationale hockey bleef het alleen in de Promotieklasse Dames weer akelig stil. In de Tulp Hoofdklasse kwamen koplopers Frédérique Matla en Jip Janssen verder onder druk te staan, terwijl topscorer Indra Aerts in de Promotieklasse Heren juist afstand... Read more »
  • Keeperspuzzel bij de meiden van Ring Pass: iedere week een invaller
    Voor coach Arne Mook van Ring Pass is het elk weekeinde weer een puzzel: wie keept er deze zaterdag in de Landelijke Jeugd? Door een blessure van hun eerste goalie is bij Meiden Onder-16 een keepstersroulette ontstaan.  Eindelijk ging ze spelen op het hoogste jeugdniveau, maar in de aanloop naar... Read more »
  • Ook deze donderdag live bekerhockey via hockey.nl
    Ook deze donderdag staat er een heerlijk bekeravondje op het programma bij hockey.nl. Nadat de strijd om de Gold Cup in het seizoen 23/24 vorige week werd beslist bij de dames, mogen nu de heren aan de bak. Kampong en Almere zijn de teams die knokken om de cup. En... Read more »
  • Weer begeeft een lichtmast het: ook bij Craeyenhout gaat het mis
    Ze schrokken zich kapot, afgelopen zaterdag in Den Haag. De wedstrijd tussen de eerste O14-teams van Craeyenhout en HDM was nog geen kwartier bezig, toen de lichtmast in Den Haag neerstortte. Precies zoals twee weken geleden ook gebeurde, bij Ring Pass in Delft. De wedstrijd tussen de O14-teams van Craeyenhout... Read more »
  • VideoAuping Doelpunt van de Week: 20 & 21 april
    We zijn alweer aangekomen bij het Auping Doelpunt van de Week van week 17. De mooiste ingezonden goals dingen deze week weer mee naar de titel van ‘Auping Doelpunt van de Week’. De genomineerden van deze week zijn: Evie Luiks (Myra MO18-1), Thijs van der Harst (Leusden JO16-1) Kik de... Read more »
  • Hockey5s-evenement rondom Pro League-duels in juni
    De KNHB organiseert rondom de Pro League-duels op 22, 23 en 30 juni een Hockey5s-evenement. Op Kampong en Amsterdam strijden teams in de Onder-14, Onder-16, Onder-18 en Onder-25 om de prijzen en de eeuwige roem. De deelnemers krijgen ook allemaal toegang tot de wedstrijden van het Nederland. Een team bestaat... Read more »
?wi=362754&ws=

Picdumps – Leuke en grappige foto’s