In China is er al een speciaal woord voor, kong nu zu, oftewel boze passagiers die verhaal komen halen bij het personeel van luchtvaartmaatschappijen vanwege de vertragingen die schering en inslag zijn.

Vliegvelden

Ondanks dat de Chinese overheid miljarden heeft geïnvesteerd in een paar van de modernste luchthavens ter wereld krijgen ze het niet voor elkaar om de vliegtuigen op tijd te laten vliegen. Verleden maand vertrok maar 18% van de 22.000 vluchten van het vliegveld van Beijing op tijd. Hiermee kwam het met stip op de eerste plaats als slechtste vliegveld als het om punctualiteit gaat.

Boze passagiers

In totaal zijn er acht gevallen bekend in de afgelopen twee maanden van groepen boze passagiers die met geweld verhaal kwamen halen. Nog geen twee weken geleden, 18 juli, braken 30 passagiers door de beveiliging heen en renden over de landingsbaan. Een week daarvoor probeerden boze passagiers de naambadge van een medewerker af te scheuren om haar vervolgens klappen te geven. In het rumoer dat daarop ontstond kregen nog twee medewerkers met geweld te maken en werden drie passagiers gearresteerd. Mensen juichten zelfs een passagier toe die een stewardess aanviel op een zwaar vertraagde vlucht.

Vertragingen

De situatie is op dit moment dusdanig gespannen dat medewerkers geen vertragingen meer mogen doorgeven voor hun eigen veiligheid. De problemen komen door een stijging van het aantal vluchten in combinatie met maar een paar routes waarop gevlogen kan worden. Dit komt door het strikte beleid van de Chinese communistische partij. Als het slecht weer is cancelen luchtvaartmaatschappijen eerder vluchten dan dat ze de vliegtuigen een andere route laten nemen.

Kung Fu

Hong Kong Airlines heeft een gemiddelde van drie meldingen waarbij boze passagiers betrokken zijn per week en geeft het personeel sinds kort lessen in Kung Fu.

Economische impact

Het zou nog wel eens een grote economische impact kunnen hebben voor Beijing aangezien bedrijven overwegen om ergens anders naar toe te gaan vanwege de problemen met de vluchten.

Waarom de Chinese mevrouw in onderstaand filmpje hysterische neigingen begon te vertonen wordt opeens een stuk duidelijker.

Pin It on Pinterest

Share This
Lees vorig bericht:
rechtbank
Slachtoffer moet beelden verkrachting bekijken van Engelse rechter

Een rechter in Engeland ligt onder zwaar vuur omdat hij een slachtoffer van een verkrachting 25 minuten lang naar de...

Sluiten