Het kost een paar centen, 7.7 miljoen euro om precies te zijn, maar dan heb je ook wel wat. Wil je van wat overtollige kilo’s af dan hoef je niet meer naar een sportschool maar neemt gewoon een paar keer per dag de nieuwe Melkwegbrug die de Weidevenne met het Tramplein verbindt. De voetgangersboog is net geplaatst, foto’s hier, dus krijg je een beetje idee hoe het wordt als je met een paar volgeladen boodschappentassen aan het colletje in een stevige midden-categorie begint.

Hier is het hele project in het buitenlands bij Next Architects te vinden en geef toe; the Weidevenne district en the historical city Centre of Purmerend klinkt best alsof we een beginnende wereldstad zijn:

The Melkwegbrug, a continuation of the Melkweg, is part of the Kanaalsprong master plan and connects the Weidevenne district to the historical city centre of Purmerend.

Trendy filmpje over de Melkwegbrug is hieronder te vinden met als passend ondermuziekje “Bridge to my heart” van Wax. Hier is over nagedacht qua binding met de brug of iets dergelijks.

Nog meer foto’s over de bouw zijn hier te vinden. Mocht je willen weten wat je voor 2.8 miljoen euro’s kan kopen waarmee je ook aan de overkant komt; gewoon even hier klikken dan zie je hoe ze het in Gent doen.

Pin It on Pinterest

Share This
Lees vorig bericht:
Picdump van de dag, Mediabom Picbomb deel 50

Ze zijn alweer bij deel 50 aangekomen van de Mediabom Picbomb. Tijd voor een klein feestje dus. Dat wordt gevierd...

Sluiten