Aangezien er toch nog een besturingssysteempje geïnstalleerd moest worden gelijk maar even de Kaspersky Internet Security – Multi-Device Suite er tegenaan gegooid. Of daar een review voor geschreven kan worden? Natuurlijk, geen enkel probleem maar dan gaan we wel even kijken of het wat is.

Installatie

Downloaden kan hier, heb je gelijk een 30-dagen trial versie te pakken dus kan alles rustig uitgeprobeerd worden. Maakt overigens niet uit of je het voor een Mac wil gebruiken, op de Android wil neerzetten of op een Windows PC; voor drie apparaten ben je 69,96 euro kwijt.

Het bestand is rap binnen maar dat kan ook niet anders met de directe lijn die we richting het internet gegraven hebben. Daarna het bestand aangeklikt, op installeren geklikt en dan is tijd om achterover te gaan zitten. Af en toe even de tekst lezen want tips zijn altijd mooi meegenomen, blijkt dat bij betalingen en online bankieren met een iets geruster hart op de knop “verzenden” gedrukt kan worden.

veilig-bankieren

Dat was ongeveer het meest intensieve wat er moest gebeuren tijdens de installatie want voordat je het weet staat er al een scherm in je beeld met het vriendelijke verzoek of je opnieuw wilt opstarten. Schijnbaar is dit alles want na het opstarten is de laptop beschermd tegen snode virussen, kwaadaardige malware en andere digitale ellende dat tegenwoordig voor het oprapen ligt als je online actief bent.

Maar kan er dan helemaal niets ingesteld worden? Gelukkig wel maar het hoeft niet want alles staat al optimaal ingesteld. Voor de liefhebbers die graag hun virusscanner Tweaken zijn er genoeg knopjes om aan of uit te zetten, al naar gelang de behoefte. Zoals eerder gezegd, eigenlijk niet nodig.

kaspersky-internet-security

Een soort van test

Alles zit er wel zo’n beetje in wat je nodig hebt om zelfs de niet geheel vertrouwde kant van het internet op te kunnen zoeken. Iets wat we dan ook gedaan hebben want ze kunnen bij Kaspersky natuurlijk wel zeggen dat ze van alles tegenhouden maar het motto: “dat zullen we nog wel even zien” is hier heilig.

Zoeken op “free software download” en dan naar een website van een land gaan die wat minder bekend staat als het gaat om een veilig internet. Dit levert vaak hilarische resultaten op als het gaat om het downloaden van virussen. Hilarisch als de virusscanner het weet te onderscheppen natuurlijk, en dat gaat meer dan goed met deze suite van Kaspersky. Met een klein beetje zweet op de muisvinger op downloaden geklikt maar gelukkig werd er tijdig ingegrepen door de anti-virus software.

Aan verlies van snelheid is niets te merken. De laptop is niet één van de allerlaatste in zijn soort dus met een anti-virus programma die de processor naar kookpunt brengt en alle geheugen dat het kan vinden naar zich toetrekt wordt het niet echt werkbaar. Blijkt eigenlijk zeer positief mee te vallen. Een paar gig aan bestanden heen en weer gekopieerd om het te testen, gewoon omdat het kan, en dan blijkt Kaspersky er nog een aantal bestanden tussen uit te halen. Waren ongemerkt toch langs een andere virusscanner heengekomen. Bonuspunten voor Kaspersky dus.

Al met al een positieve ervaring deze Kaspersky Internet Security – Multi-Device Suite. Het is natuurlijk geen high-tech laboratorium test maar we hebben de software voor ons gebruik een beetje door de mangel gehaald en het resultaat beviel uitstekend.

 

Pin It on Pinterest

Share This
Lees vorig bericht:
The Year in Review Mashup (2013)

De computers zullen aardig warmgelopen zijn op het hoofdkantoor van TasteLikePizza. Ze hebben een prachtige mashup video compilatie van 2013...

Sluiten