De familie van een 69-jarige man in Zweden is woest op de leiding en medewerkers van een verzorgingstehuis in het zuiden van Zweden. Er krioelden maden in een open wond op de voet van de bejaarde man die later geopereerd moest worden omdat zijn botten waren aangetast.

Maden

Volgens de kinderen werd de man op een schandalig slechte manier verzorgd. Ze vinden het onvoorstelbaar dat in het Zweden van 2012 maden in een wond terecht kunnen komen. In de klacht die ze opgestuurd hebben naar de Zweedse raad voor gezondheid is te lezen dat ze bij een bezoek aan hun vader de levende maden in de wond vonden. Een verpleegster die het verband moest verschonen rende, nog net niet aan het kotsen, de kamer weer uit.

Afgestorven

Twee weken later vond een verpleegster de toestand van de man dusdanig zorgwekkend dat ze wilde dat hij in het ziekenhuis opgenomen werd. De arts van het verzorgingstehuis vond dat niet nodig en gaf aan dat er twee dagen later al een afspraak gepland stond voor de man. Toen de 69-jarige Zweed uiteindelijk in het ziekenhuis terechtkwam werden er meer maden in de wond aangetroffen en was zijn voet al gedeeltelijk afgestorven. Volgens de kinderen van de man was de stank in de kamer ondraaglijk.

De dag erop werd het been van de man tot boven de knie geamputeerd omdat de botten waren aangetast. Drie weken later overleed de man.

Pin It on Pinterest

Share This
Lees vorig bericht:
Foto van hulpvaardige agent Facebook hit

De foto van een hulpvaardige agent die een paar nieuwe laarzen en sokken aan een dakloze man geeft wordt Facebook...

Sluiten