Je kan op alles de cijfers loslaten en in een marketingstrategie verwerken. Dat moet ongeveer de gedachte geweest zijn bij het marketingbedrijf PHD; ze hebben de resultaten van een studie gepubliceerd waarin een strategie wordt aanbevolen om vrouwen marketingtechnisch lastig te vallen wanneer ze zich het minst aantrekkelijk voelen en onzeker zijn.

Marketingstrategie

In het rapport is bijvoorbeeld te lezen dat maandag de dag is om met schoonheidsproducten aan de gang te gaan zodat de “consument”, de vrouw, zich weer mooi voelt. Reclameboodschappen moeten een focus hebben op instant schoonheid, ingrijpen in het modegevoel, slim voelen en dingen voor elkaar krijgen.

Dus mocht u zich als vrouw zijnde op maandag niet echt joppie voelen dan moet u niet vreemd opkijken als de schoonheidsproducten en de snel haalbare mode u om de oren vliegen.

Gelukkig is er naast een heleboel tekst ook nog een infographic waarin het allemaal nog eens haarfijn aan de marketeers wordt uitgelegd.

vrouwen-slechte-dag-marketing

 

 

Hier is meer te vinden.

Pin It on Pinterest

Share This
Lees vorig bericht:
Freestyle Kayaken, 56 kilometer per uur

Een sportieve waaghals was aan een nieuwe uitdaging toe dus waarom niet met snelheden van maximaal 56 kilometer per uur...

Sluiten