Na een rechtszaak in Amerika over het halal eten dat bij twee McDonalds over de toonbank ging en dat niet helemaal halal, bereid volgens de Moslim richtlijnen, zou zijn, is de Fast Food keten gestopt met de verkoop.

McDonalds Halal

Er waren precies twee McDonalds in Amerika waar halal eten te krijgen was, beide waren gevestigd in Dearborn, Michigan. Een stad die een grote populatie Arabisch-Amerikaanse moslims als inwoner heeft. In beide restaurants zijn de halal McChicken en de halal Chicken McNuggets van het menu gehaald. Oorzaak hiervan is een rechtszaak geweest waarin gesteld werd dat McDonalds reclame maakte voor halal eten terwijl dat niet-halal zou zijn.

Schikking

McDonalds schikte de zaak voor 700.00 dollar buiten de rechtbank om zonder schuld te bekennen. Het geld ging naar diverse moslim organisaties en de man die de rechtszaak was begonnen.

Een woordvoerder van de Fast Food keten liet weten dat de gerechten van het menu geschrapt waren zodat de restaurants zich volledig konden richten op het nationale menu. In landen waar een Moslim meerderheid is, zoals Saoedi-Arabië, staat het halal eten nog gewoon op het menu.

Pin It on Pinterest

Share This
Lees vorig bericht:
Weervrouw vs Spin

De Canadese weervrouw Kristi Gordon en spinnen gaan niet goed samen. Ook niet als het een "gigantische" is die op...

Sluiten