De afgelopen 30 jaar is de welvaart in Brazilië enorm toegenomen. Dat heeft niet alleen gevolgen voor het verkeer wat in de grote steden overdag vast staat, maar ook voor het WK voetbal. Nee, niet dat alle wedstrijden volledig uitverkocht zijn, maar voor de inrichting van de stadions.
Door de toegenomen welvaart is het voedselpatroon van de gemiddelde Braziliaan verandert met als dramatisch gevolg dat nu ongeveer de helft van de 200 miljoen inwoners aan obesitas lijdt, vetzucht.

Omdat in de Braziliaanse wetgeving zwaarlijvigheid gelijkt gesteld is met zwangerschap, een lichamelijke handicap en bejaarden is daarmee rekening gehouden bij de bouw van de tribunes. Daarbij komt dat de ontwerper verplicht is ten minste 1% van de zitplaatsen geschikt voor ‘zwangeren, gehandicapten en zwaarlijvigen’ te maken.

Behalve speciale plaatsen voor rolstoelers, zijn er ook stoelen die niet de normale breedte van 44 cm hebben maar 78 cm breed zijn. Zodat de dikkerds niet klem komen te zitten met alle ongemakken van dien.
En ze worden nog gematst ook: wie een doktersverklaring heeft dat zijn BMI boven de 30 is, heeft recht op zo’n brede zetel voor de helft van de prijs. En dat niet alleen: de begeleider krijgt een normale zitplaats geheel gratis!

Pin It on Pinterest

Share This
Lees vorig bericht:
Engelse man, 20 jaar, overleden na online uitdaging

De "NekNomination" uitdaging is levensgevaarlijk. Dat blijkt wel door de dood van een 20-jarige Engelsman die de uitdaging was aangegaan...

Sluiten