Nieuws, Blogs en Sport Nederland

Een overzicht van Nederlandse Nieuws-, Blogs en Sportsites

Horren op Maat, horrengigant

Nieuws Nederland

RTL NIEUWS

    +

    RTL Nieuws & Entertainment

  • Inez Weski deelt opmerkelijke details over tijd in detentie
    Inez Weski (69) brengt morgen een boek uit. Ze leest alvast een aantal passages voor. Ze beschrijft onder meer dat ze gevangen zat in een 'soort bunker onder de grond.'... Read more »
  • PSV gaat samenwerking aan met Adelaide United uit Australië
    PSV gaat samenwerken met de Australische voetclub Adelaide United FC. Het is onder meer de bedoeling dat jonge spelers van de nummer 8 van de A-League komen meetrainen in Eindhoven en misschien zelfs spelen. Verder willen de twee clubs "op en buiten het veld" kennis uitwisselen, meldt PSV op de... Read more »
  • Duizenden mensen geëvacueerd na uitbarsting vulkaan Ruang in Indonesië
    De Indonesische vulkaan Ruang in noord-Sulawesi is al een tijd actief en vorige week vond een eerste grote eruptie plaats. De autoriteiten evacueren nu zo'n 11.000 mensen na meerdere uitbarstingen.... Read more »
  • Winnaar World Press Photo: foto van Palestijnse vrouw die lichaam nichtje omhelst
    Fotograaf Mohammed Salem heeft de prestigieuze World Press Photo gewonnen met een foto van een Palestijnse vrouw (36) die het lichaam van haar nichtje (5) vasthoudt. Het meisje werd in haar huis gedood door een Israëlische raketaanval in Khan Younis, in Gaza.... Read more »
  • Geplaagde Ricciardo 'voelt geen druk' bij RB in Formule 1
    Daniel Ricciardo voelt geen druk, kent geen angst en heeft het volste vertrouwen dat hij dit jaar tot een succes gaat maken bij Visa Cash App RB. Dat zei de Australiër in Shanghai, waar dit weekend de Grote Prijs van China wordt verreden.... Read more »
  • Jouw 'Klarna-schuld' is een verdienmodel: zo werkt het
    We zijn dol op achteraf betalen, met Buy Now Pay Later. Vorig jaar in totaal voor bijna 5 miljard euro. Heel aantrekkelijk, en een goudmijn voor de bedrijven erachter. Z Zoekt Uit hoe pofbedrijven verdienen aan jouw krediet.... Read more »
  • 4 extra redenen om je huis te verduurzamen
    Het verduurzamen van je huis doe je vooral om het energieverbruik te verminderen, toch? Goed voor het klimaat en je energierekening. Maar wist je dat er nog veel meer redenen zijn om je huis duurzamer te maken?... Read more »

BLIK OP NIEUWS

    +

    Blik op nieuws - Al het nieuws uit Nederland en zijn 12 provincies

  • Arbeidsparticipatie niet verder toegenomen
    De groei van de arbeidsparticipatie, die in het laatste halfjaar van 2023 vrijwel onafgebroken doorging, is begin dit jaar tot stilstand gekomen. Dat meldt het CBS donderdag op basis van nieuwe cijfers.... Read more »
  • Man met openstaande celstraf aangehouden op Rotterdam The Hague Airport
    De Koninklijke Marechaussee in Rotterdam heeft op dinsdag 16 april een 42-jarige man uit Gouda aangehouden. Hij heeft nog 5,5 jaar celstraf openstaan voor verschillende drugsdelicten.... Read more »
  • Groen licht in rechtszaken om sjoemeldiesels
    Stichting Car Claim mag collectief procederen namens bezitters van sjoemeldiesels van Mercedes-Benz en Renault. Dit besliste de Rechtbank Amsterdam op 10 en 17 april. Hiermee komen alle collectieve procedures van Car Claim tegen sjoemelfabrikanten in de inhoudelijk fase. Stichting Car Claim procedeert met steun van de Consumentenbond om compensatie te... Read more »
  • Minister Ollongren levert F-16’s af bij trainingscentrum in Roemenië
    De Koninklijke Luchtmacht heeft opnieuw F-16’s afgeleverd in Roemenië. Dat gebeurde bij het Europese F-16 trainingscentrum (EFTC) dat Roemeense en, in de toekomst ook, Oekraïense vliegers opleidt. Dit keer kreeg de leslocatie 3 toestellen. Daarmee komt het totale aantal door Nederland gestationeerde jachtvliegtuigen op 11 stuks. Minister Kajsa Ollongren ‘bracht’... Read more »
  • Consumenten beter beschermd tegen misleidende duurzaamheidsclaims
    Consumenten krijgen betere duurzaamheidsinformatie over producten en diensten.... Read more »
  • In beslag nemen van 2 honden leidt tot poging doodslag
    De politie arresteerde dinsdag 16 april rond 19.15 uur een man (65) die zich agressief gedroeg. 'Hij wordt verdacht van poging doodslag, poging zware mishandeling, bedreiging, wapenbezit en verkeersmisdrijf', zo laat de politie woensdag weten.... Read more »
  • Eerste Kamer stemt tegen extra verhoging wettelijk minimumloon
    De Eerste Kamer heeft tegen de extra verhoging van het wettelijk minimumloon gestemd. Hierdoor gaat de extra verhoging met 1,2% per 1 juli niet door. De reguliere indexering van het minimumloon gaat wel door.... Read more »

NU.NL

NIEUWS.NL

    +

    Nieuws.nl

  • Geplaagde Ricciardo ‘voelt geen druk’ bij RB in Formule 1
    SHANGHAI (ANP) - Daniel Ricciardo voelt geen druk, kent geen angst en heeft het volste vertrouwen dat hij dit jaar tot een succes gaat maken bij Visa Cash App RB. Dat zei de Australiër in Shanghai, waar dit weekend de Grote Prijs van China wordt verreden. Het bericht Geplaagde Ricciardo... Read more »
  • Overslag haven Rotterdam daalt licht in eerste kwartaal
    ROTTERDAM (ANP) - De overslag in de Rotterdamse haven is in de eerste maanden van dit jaar met 1,4 procent gedaald vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Volgens Havenbedrijf Rotterdam komt dat vooral door minder overslag van kolen, ruwe olie en olieproducten. Over heel 2023 kwam de afname nog... Read more »
  • TUI past reisbeschrijvingen aan na kritiek op tekst over Suriname
    RIJSWIJK (ANP) - TUI heeft enkele tientallen teksten bij reisbestemmingen met een koloniaal verleden aangepast. Een woordvoerder bevestigt berichtgeving hierover van NU.nl. TUI is na kritiek op een beschrijving van een rondreis door Suriname extra kritisch gaan kijken naar de teksten. Het bericht TUI past reisbeschrijvingen aan na kritiek op... Read more »
  • Chipfabrikant TSMC ziet weer groei door sterke vraag AI-chips
    HSINCHU (ANP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese TSMC, 's werelds grootste chipfabrikant, heeft voor het eerst in lange tijd de winst weer zien groeien. Het concern profiteerde vooral van een grote vraag naar chips voor toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Het bericht Chipfabrikant TSMC ziet weer groei door sterke... Read more »
  • Almelose kruisboogschutter afwezig bij spreekrecht nabestaanden
    ARNHEM (ANP) - Kenzo K. (31) uit Almelo, die in hoger beroep terechtstaat voor het doodsteken van twee vrouwen en twee moordpogingen met een kruisboog, is donderdag afwezig op de tweede zittingsdag van het hoger beroep. Op het programma staat het spreekrecht van de nabestaanden. Het bericht Almelose kruisboogschutter afwezig... Read more »
  • Cacaoboeren gaan in Brussel protesteren tegen lage prijzen
    BRUSSEL (ANP) - Cacaoboeren uit Ghana en Ivoorkust gaan maandag in Bussel protesteren, als grote chocoladefabrikanten daar een conferentie organiseren. Ze willen zo aandacht vragen voor de lage prijzen die ze krijgen voor hun bonen. Het bericht Cacaoboeren gaan in Brussel protesteren tegen lage prijzen verscheen eerst op Nieuws.nl.... Read more »
  • Topman Marko van Red Bull bevestigt gesprekken met Sainz
    SHANGHAI (ANP/DPA) - Topman Helmut Marko van het Formule 1-team Red Bull heeft bevestigd dat het team in gesprek is met de Spanjaard Carlos Sainz over een contract. "Maar hij heeft ook een zeer lucratief aanbod van Audi waar wij niet overheen kunnen", zegt hij in de Oostenrijkse krant Kleine... Read more »

TWEAKERS

    +

    Tweakers Mixed RSS Feed

  • Lenovo introduceert Matte-versie van Tab P12 met papierachtige displaycoating
    Lenovo heeft stilletjes een nieuwe versie van zijn Tab P12-tablet uitgebracht. Deze variant heeft een papierachtige coating over de display, die de indruk moet geven dat er op papier geschreven wordt, in plaats van op een scherm.... Read more »
  • Google Maps gebruikt AI om gemakkelijker EV-oplaadpunten te vinden
    Google Maps krijgt nieuwe features voor gebruikers van elektrische voertuigen. Het wordt mogelijk om specifieke informatie te vinden over de locatie van opladers en om oplaadpauzes te plannen in een reis.... Read more »
  • Alternatieve iOS-appstore AltStore PAL verschijnt in Europa
    Apples iOS heeft er een nieuwe appwinkel bij, gemaakt door een derde partij. AltStore PAL is vanaf nu beschikbaar in de Europese Unie. De appstore is open source en verschijnt in eerste instantie met twee apps.... Read more »
  • IPFire 2.27 - Core Update 185
    IPFire is een opensourcefirewall voor i586-, x86_64- en Arm-systemen. Het bevat onder andere een intrusion detection/prevention system, deelt het netwerk op in zones, doet stateful packet inspection en biedt vpn-mogelijkheden. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina. De ontwikkelaars hebben versie 2.27 Core Update 185 uitgebracht, een stabiele uitgave... Read more »
  • Politie rolt internationaal phishingnetwerk op, vijf arrestaties in Nederland
    Een internationaal samenwerkingsverband van politieorganisaties heeft een groot phishingnetwerk opgerold. Daarbij zijn 37 mensen gearresteerd. Vijf van hen werden in Nederland gearresteerd.... Read more »
  • Google ontslaat 28 werknemers die protesteerden tegen deal met Israël
    Google heeft 28 werknemers ontslagen die protesteerden tegen een cloudcontract met Israël. Negen van hen werden dinsdag na een urenlang protest in de kantoren van Google in Californië en New York al gearresteerd en door Google geschorst.... Read more »
  • Telenet en Ziggo halen BabyTV uit aanbod na tweede hack met Russische propaganda
    Het Belgische Telenet en Nederlandse Ziggo halen de zender BabyTV tijdelijk uit hun aanbod. De zender werd in korte tijd twee keer overgenomen door criminelen, die Russische propaganda toonden op de zender.... Read more »

MEDIACOURANT

    +

    Mediacourant.nl

  • Moet Rob Kemps eens stoppen met geleuter over Parijs? ‘Kláár!’
    Rob Kemps© NPO Je kunt de tv niet aanzetten of Rob Kemps zit weer ergens over een Parijse begraafplaats te orakelen. Moeten we dit nou echt voortdurend blijven aanzien? “Het is veel herhaling.” Rob Kemps is twee keer met Matthijs van Nieuwkerk naar Parijs gegaan en sindsdien wordt hij voor... Read more »
  • Waar zijn Merel Ek en Sam Hagens? ‘Weg met vuilbek Derksen!’
    Johan Derksen, Merel Ek en Sam Hagens© SBS Er is de afgelopen dagen veel formatienieuws, maar Merel Ek en Sam Hagens zijn na de beledigingen van Johan Derksen en René van der Gijp niet meer in de VI-studio gespot. “Vuilbek!” Merel Ek en Sam Hagens, de politiek verslaggevers van Hart... Read more »
  • Milkshake-festival basht Koen Kardashian: ‘Je wilde gratis kaartjes!’
    Koen Kardashian© Instagram Milkshake, een jaarlijks festival in Amsterdam dat populair is in de queergemeenschap, basht Koen Kardashian. “Je bent helemaal geen ambassadeur! Je wilde gewoon gratis kaartjes!” Buitengewoon nobel: de organisatie van het populaire Milkshake-festival organiseert ook jaarlijks het zogenoemde Mini Milkshake-festival, speciaal voor mensen met een verstandelijke- en/of... Read more »
  • ‘Marco Borsato-buik komt door doodsangst, hij wéét wat er komt’
    Marco Borsato© RTL De dikke buik van Marco Borsato is veroorzaakt door ‘doodsangst’, stelt juicekoningin Yvonne Coldeweijer. “Het is vreten van de stress. Hij weet wat hij gedaan heeft. Vuile viezerik.” De paparazzifoto’s waarop we Marco Borsato met een gigantische buik over straat zien lopen heeft behoorlijk wat losgemaakt. We... Read more »
  • Gordon is het beu, blokkeert Tina Nijkamp: ‘Hij is echt áltijd boos!’
    Gordon en Tina Nijkamp© RTL Gordon is helemaal klaar met de wijze waarop Tina Nijkamp verslag doet van de dagelijkse kijkcijfers. Hij heeft besloten om haar te blokkeren op Instagram. “Hij is echt áltijd boos!” Tina Nijkamp, de kijkcijferautoriteit van ons land, meldde vorige week dat Chateau Meiland VIPS een... Read more »
  • Maxime Meilands biograaf héél hard aangevallen: ‘Vuile kl**tzak!’
    Maxime Meiland en Jan Dijkgraaf© RTL, SBS Jan Dijkgraaf, de biograaf van Maxime Meiland en haar ouders, wordt snoeihard aangevallen door zijn oud-maatje Jan Roos. Het is over en uit tussen de heren. “Je bent een vuile kl**tzak.” Het RoddelPraat-optreden van de man die door Maxime Meiland wordt beschuldigd van... Read more »
  • Arm zoontje Wendy van Dijk alwéér uitgelachen om nieuwe muziek
    Luuk Ikink en Sem van Dijk© RTL Sem van Dijk, het arme zoontje van Wendy van Dijk, probeert het zó hard: serieus genomen te worden als zanger. Het lukt hem helaas niet: hij wordt nu alwéér uitgelachen. “Kippenvel!” Het is bijna schandalig dat zijn ouders Wendy van Dijk en Xander... Read more »

Blogs Nederland

SKOFTEN

    +

    Skoften RSS

  • Studenten houden pro-Palestinademonstratie op het UVA Sciencepark in Amsterdam
    Een aantal leerlingen heeft gisteren het initiatief genomen om op het UVA Sciencepark in Amsterdam een pro-Palestinademonstratie te organiseren. Waar de een dit gewoon onder het Nederlandse demonstratierecht vindt vallen, zijn anderen op Twitter vrij duidelijk hoe ze er over denken: "Amsterdam is lost".... Read more »
  • Vrouw gearresteerd die met overleden man $ 3.200 bij een bank wilde opnemen
    Een vrouw werd afgelopen dinsdag gearresteerd nadat ze een dode oudere man had meegenomen om te proberen een lening van R$17.000 ($ 3.200) op te nemen bij een bankfiliaal in Bangu, in de westelijke zone van Rio de Janeiro.Volgens de eerste informatie arriveerde de verdachte met de man in een... Read more »
  • Via Marktplaats een afspraak maken om een koelkast op te halen gaat niet van harte
    Op Marktplaats doet iemand behoorlijk wat moeite in het maken van een afspraak om een koelkast op te halen. Hij moet wel even geduld hebben want aangezien het mooi weer wordt ligt de verkoper het weekend lekker op het strand!... Read more »
  • Gewoon even een vraagje: wat vinden jullie van mijn zomerjurkje?
    Op basis van de weersvoorspellingen lijkt het erop dat we nog even geduld moeten hebben voordat de lente écht begint. Toch is deze dame alvast gaan shoppen en heeft ze een nieuw jurkje op de kop getikt. Is 't niet enig? ... Read more »
  • Gifdump (1702)
    Tijd voor een nieuwe lading random bewegende plaatjes die voor een goed humeur zorgen. Is gewoon voor de leuk!... Read more »
  • Busje neemt verkeerde afslag maar herstelt dit via een behoorlijk asociale inhaalactie
    Iedereen heeft wel eens de verkeerde afslag genomen of halverwege geconcludeerd dat je toch echt die andere baan had moeten nemen. Kan gebeuren, niets aan de hand. Gewoon even checken of er een gaatje is waar je toevallig tussendoor kan, maar als dat niet zo is dan neem je je... Read more »
  • Dit is waarschijnlijk de laatste keer dat hij haar vraagt om een foto te maken
    Tegenwoordig is het niet alleen belangrijk om tijdens je vakantie te genieten van het moment en plezier te hebben, het is ook ontzettend belangrijk om de perfecte foto te maken voor Instagram. Ook al kost dit je relatie.... Read more »

VKMAG

    +

    News - VK Magazine

  • Koen Pieter was ooit een hele enthousiaste ambassadeur van het Mini-Milkshake festival
    Mensen in Amsterdam en omgeving zijn vast en zeker wel bekend met Milkshake, een dance-festival dat is ontwikkeld vanuit de gedachtegang dat niets moet, alles mag en wil laten zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake wil de...... Read more »
  • Meid parkeert haar Biro zeer onhandig in Amsterdam
    Onze hoofdstad, Amsterdam, je betaalt een duizendje of drie huur voor een kamer driehoog-achter, elkaar heel de dag “meid” noemen, druk met de nieuwste iPhone in de weer om ergens “gezel” in de stad af te spreken om “havercappu” van 6 euro te gaan drinken en dan lekker met wat... Read more »
  • Oefening is goed voor de bil, maar niet zo goed voor het gezicht
    Denk niet dat wij het niet waarderen als dames hard hun best doen om een beetje bil te creëren en te behouden door tal van oefeningen te doen in de sportschool. Dat vinden wij, en velen met ons, een fijn gegeven. Een platte bil is niet leuk om naar te... Read more »
  • Gewoon een verzameling hilarische foto's #1899
    Hoppa! Je bent over de helft van de week heen, dus er gloort weer een beetje hoop aan de horizon. En dat noemen we het weekend. Nog een paar dagen net doen alsof je druk bezig bent en je kunt jezelf weer uitleven op feestjes of ergens tussen de lakens.... Read more »
  • Vrouwen met pruiken kunnen straks maar beter niet meer als grondpersoneel op het vliegveld werken
    Een klein lesje vliegtuigbouwkunde: aan de zijkant van een vliegtuig zit een schacht die voor de ventilatie zorgt. In principe gebeurt daar helemaal niets mee, maar wel als je grondpersoneel bent. Op deze vlucht wil het ongeluk dat een vrouwelijk grondpersoneelslid een pruik draagt, en dat is niet h...... Read more »
  • Famke Louise leert wat "praten met consumptie" betekent
    Famke Louise blijft om de een of andere reden toch steeds maar weer boven te komen drijven. Zo was ze vorige week flink in het nieuws als slimme zakenvrouw, omdat ze haar gedragen slipjes met halve kaassoufflé verkoopt voor een bedrag tussen de 500 en 1000 euro, maar in een... Read more »
  • Bureaustoel gaat mee naar huis, maar je gaat niet betalen voor openbaar vervoer in Amsterdam
    Natuurlijk neem je een bureaustoel mee naar huis als iemand deze als afdankertje op straat heeft gezet. En je laat gelijk ook even zien hoe je deze mee kan nemen in het openbaar vervoer in Amsterdam. Via therealadhamyy.... Read more »

GEENSTIJL

DAILYBASE

ICULTURE

    +

    iCulture.nl: Apple-nieuws met een bite!

  • Een iDEAL-profiel maken: wat heb je eraan en hoe doe je dat?
    Met het vernieuwde iDEAL kan iedereen een iDEAL-profiel aanmaken. Dat heeft een aantal voordelen. Het maken van een iDEAL-profiel doe je meestal via de app van je bank. Het artikel Een iDEAL-profiel maken: wat heb je eraan en hoe doe je dat? lees je op iCulture.... Read more »
  • ‘iPhone 17 Plus krijgt kleiner scherm’ (en andere geruchten over het display)
    Het duurt nog wel even voordat de iPhone 17 verschijnt, maar er zijn nu al geruchten over het scherm. Er zou sprake zijn van een krasbestendiger scherm en bij de displayformaten van de iPhone 17-serie gaat er waarschijnlijk ook iets veranderen. Het artikel ‘iPhone 17 Plus krijgt kleiner scherm’ (en... Read more »
  • Muziek-screensaver op de Mac gebruiken
    Luister je muziek op de Mac, maar vind je het uiterlijk van de Muziek-app een beetje saai? Dan kun je ook een speciale screensaver starten. Het werkt zowel in iTunes als in de Muziek-app op de Mac. Zo stel je het in! Het artikel Muziek-screensaver op de Mac gebruiken lees... Read more »
  • iCulture Vandaag: dit was woensdag 17 april 2024
    Wat gebeurde er op Apple-gebied op woensdag 17 april 2024? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag. Het artikel iCulture Vandaag: dit was woensdag 17 april 2024 lees je op iCulture.... Read more »
  • AltStore PAL officieel van start: kost €1,50 per jaar
    De roemruchte AltStore wordt een officiële marktplaats voor apps in de EU. Ontwikkelaar Riley Testut maakt gebruik van de mogelijkheid om appstores van derden te openen. Het artikel AltStore PAL officieel van start: kost €1,50 per jaar lees je op iCulture.... Read more »
  • Apple brengt tweede publieke beta van iOS 17.5 en iPadOS 17.5 uit
    De nieuwste beta van iOS 17.5 is beschikbaar. In dit artikel praten we je bij met alles wat we weten over deze nieuwe testversie. Dat geldt ook voor de beta van iPadOS 17.5. Het artikel Apple brengt tweede publieke beta van iOS 17.5 en iPadOS 17.5 uit lees je op... Read more »
  • Tweede publieke beta van macOS Sonoma 14.5 is er voor wie wil testen
    macOS Sonoma 14.5 kan nu worden getest door ontwikkelaars. De nieuwste macOS Sonoma 14.5 beta staat klaar, maar zit er nog wat nieuws in? Het artikel Tweede publieke beta van macOS Sonoma 14.5 is er voor wie wil testen lees je op iCulture.... Read more »

AUTOBLOG

    +

    Autoblog.nl

  • Tesla lekt ‘per ongeluk’ de details van hun M3-killer
    Het grappige is dat de Teslafans de Model 3 al M3 noemen. Maar we bedoelen in dit geval de M3-killer van Tesla, de Model 3 Performance! Een paar maanden geleden heeft de Tesla Model 3 een makeover gekregen. We kunnen niet anders zeggen, dan dat het een geslaagde facelift is.... Read more »
  • Bijna nieuwe A45S is gewoon goedkoper dan Yaris met automaat
    Met deze bijna nieuwe A45S ben je alsnog goedkoper uit dan een simpele Yaris met automaat. Raar, maar waar. Gisteren maakte Toyota de prijzen van de nieuwe GR Yaris bekend. De auto heeft wat wijzigingen ondergaan en heeft nu meer vermogen en betere sprintcapaciteiten, naast een nieuw interieur en de... Read more »
  • YouTuber crasht Lamborghini, vlucht
    Een Youtuber crasht zijn Lamborghini en neemt de kuierlatten. De Lamborghini Aventador S in kwestie is dermate herkenbaar, dat dat wegrennen niet veel zin lijkt te hebben. Het rijden van een unieke en opvallende sportwagen heeft zijn voordelen. Mensen zien je zitten en erkennen dat je een unieke en opvallende... Read more »
  • Duitsland is HELEMAAL klaar met de EV: aandeel keldert
    Ze lijken in Duitsland helemaal klaar te zijn met de EV, gezien het kelderende marktaandeel. Hey, kom op Jungs und Mädchen, nu moeten jullie wel eventjes doorpakken, hè?Milieuproblemen stoppen niet bij een grens en hebben ze te maken met de draconische maatregelen die de EU hen oplegt. Maar… het volk... Read more »
  • Gespot – Toyota C-HR identificeert zich als Civic Type R
    Dit artikel Gespot – Toyota C-HR identificeert zich als Civic Type R verscheen eerst op Autoblog.nl.... Read more »
  • Verstappen is een van de meest invloedrijke personen ter wereld
    Onze Max staat gewoon in de lijst met de meest invloedrijke personen ter wereld. De Formule 1 is populairder dan ooit en wie is er op dit moment heer en meester? Max Verstappen. Daarmee is hij een van de weinige Nederlanders die wereldfaam geniet. Alhoewel ‘geniet’ misschien niet het juiste... Read more »
  • De auto van Richard K. wordt aangeboden op Domeinen
    Aan deze prachtige Kia Stinger GT kleeft helaas een heel naar verhaal. Een Kia Stinger GT is een zeer zeldzame verschijning in Nederland, en al helemaal in het blauw. Dat is echter niet het enige wat deze specifieke auto bijzonder maakt. Deze blauwe Stinger GT staat namelijk bij Domeinen en... Read more »

Sport Nederland

SPORTNIEUWS.NL

No RSS Item

FC UPDATE

RACING NEWS NEDERLAND

HET IS KOERS

    +

    HET IS KOERS!

  • Vier maal zondagkoers – Deel 4: L-B-L
    Beelden vanuit de lucht. Op de achtergrond het ritmische en rustgevende geluid van een helikopter. We zien Luik. De skyline van de stad. De Maas op de voorgrond en het groen in de verte. De herhaling van de finish hebben we enkele keren in beeld gezien. Het bijzonder vormgegeven station... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 3: Een streep in Vilt
    Ik ga precies in het midden staan. Zoals een klein jochie droomt op de middenstip te staan in het stadion van z’n favoriete voetbalclub. Ik ben geen jongetje meer, maar voel wel iets van een jongensdroom. Een speciaal gevoel. Kippenvel. Ook zonder een menigte publiek. Ook zonder voorbijrazende renners. Hier... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 2: Een kruispunt, een boom
    Een plek van heldendaden, een plek van melancholie, een plek van erop of eronder, een plek van winnen of verliezen; de dood of de gladiolen. Een plek die zich ontdoet van iedere opsmuk. Een plek die daarmee doet denken aan iets hogers, of juist iets elementairs. Een mythische plek waar... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 1: Aftellen naar De Hoogmis
    De Ronde van Vlaanderen vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag van april. Door het feit dat de aarde één jaar én zes uur nodig heeft om een baan rond de zon te maken, moest de mensheid ingrijpen. Om de vier jaar een extra dag in februari, zo werd besloten.... Read more »
  • Boekrecensie: Het Grote Wielrenboek
    Nog nooit las ik een jeugdboek over wielrennen. Moet je beter zoeken, kun je dan antwoorden. Ik moet just niks, zou ik dan terugzeggen. Maar laten we vooral niet mijn innerlijke dialoog hier te veel aandacht geven. Het gaat erom of Het Grote Wielrenboek van Susanne Roos een unicum is.... Read more »
  • Waalse wegen
    Wie Waalse wegen zegt, denkt vooral aan de Ardennen. Beklimmingen tussen Luik en Bastenaken. De Muur van Huy. Toch wordt het Waalse wielerseizoen geopend in Henegouwen, oftewel Hainaut. De GP Fayt-le-Franc, omgedoopt tot GP Samyn, heeft die eer. José Samyn was de eerste winnaar in 1868, maar kwam enkele maanden... Read more »
  • The Beastfjords 🇮🇸 – Bikepacking in IJsland
    Waar zich aan de zuidwestkant van IJsland de hoofdstad Reykjavik bevindt en daar in de regio sinds midden december een vulkaan actief is die een compleet vissersdorp onbewoonbaar heeft gemaakt, is het in het oosten een stuk rustiger. Oostland, zoals deze regio wordt genoemd, is dan ook het dunst bevolkte... Read more »

NU.NL – SPORT

HOCKEY.NL

    +

    Hockey.nl

  • Donderdag om 20.30 uur: bekerfinale live op hockey.nl
    Het is de week van de bekerfinale. En nee, dan hebben we het ditmaal niet over Feyenoord-NEC. Donderdag staat een nog veel mooiere ontmoeting op het menu. Dan strijden de dames van Amsterdam en SCHC in het Wagener Stadion om de Gold Cup. De finale begint om 20.30 uur en... Read more »
  • Marijn Veen nadert oude vorm en smult van bekerkraker
    Donderdagavond staan de vrouwen van Amsterdam en SCHC in het Wagener Stadion tegenover elkaar in de finale om de Gold Cup (20.30 uur). Het is alweer de vierde onderlinge confrontatie van dit seizoen. ‘Dit wordt ongetwijfeld weer een heerlijk gevecht vol aanvallend hockey’, zegt Amsterdam-aanvaller Marijn Veen.  Hoewel beide teams... Read more »
  • VideoPromotieklasse (D&H) – Doelpunten speelronde 17
    De Promotieklasse beleefde afgelopen zondag de zeventiende speelronde. Uit de wedstrijdbeelden die de video-analisten op de torens aanleveren, monteren wij per speelronde panklare video’s met daarin natuurlijk alle goals. Veel kijkplezier! Promotieklasse Dames Promotieklasse Heren Het bericht Promotieklasse (D&H) – Doelpunten speelronde 17 verscheen eerst op Hockey.nl.... Read more »
  • Topscorers: Brinkman op honderd goals voor Bloemendaal
    Er waren afgelopen weekend weinig wijzigingen in de top van de schuttersklassementen in de Tulp Hoofdklasse en Promotieklasse. Wel kwamen enkele spelers met stip binnen in de subtop, zoals Amsterdam-aanvaller Fiona Morgenstern en Bloemendaal-aanvoerder Thierry Brinkman. Tulp Hoofdklasse Dames De bovenste vijf speelsters op de topscorerslijst van de Tulp Hoofdklasse... Read more »
  • Trainerscarrousel PK: Rob Haantjes naar mannen van Nijmegen
    Trainers komen en trainers gaan in de Promotieklasse Dames en Heren. In dit overzicht van het seizoen 2024/2025 houden we alle mutaties bij van hoogste competitie. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl. 17 april Rob Haantjes wordt de nieuwe coach van de mannen van Nijmegen. De Eindhovenaar volgt in de Waalstad Bas... Read more »
  • Waarom Danique Visser stopte: ‘Was het plezier helemaal kwijt’
    Danique Visser (24 jaar) was een paar jaar geleden een van de grootste keeperstalenten van Nederland. Als potential mocht ze ruiken aan Oranje. Maar gelukkig was ze de laatste jaren niet. Afgelopen winter stopte Visser als eerste keeper bij Bloemendaal. Dat voelde als een bevrijding. ‘Op de trainingen was ik... Read more »
  • VideoAuping Doelpunt van de Week – 13 & 14 april 2024
    We zijn alweer aangekomen bij de zestiende editie van het Auping Doelpunt van de Week van dit seizoen. De mooiste ingezonden goals dingen deze week weer mee naar de titel van ‘Auping Doelpunt van de Week’. De genomineerden deze week zijn: Lars Bakker (Athena H1), Lotte Hesen (Delta Venlo MO14-1),... Read more »
Horren op Maat, horrengigant

Picdumps – Leuke en grappige foto’s