Altijd inzetbaar voor vrede en veiligheid. Avontuur. Teamwork en High Tech materieel. Klinkt niet echt als een baan waar de prikklok om negen uur aangezet wordt en om vijf uur weer uitgaat. Klopt ook wel want we hebben het hier over een baan in het leger als infanterist oftewel grondsoldaat. Werk waarvoor je er vol tegenaan gaat.

Open dagen infanterie

Past dit bij jou, die militaire wereld? Je moet het wel kunnen. Mocht je benieuwd zijn of je in het team past en denk je het aan te kunnen dan zijn de Open Dagen van de infanterie een bezoekje waard. Je komt er dan snel genoeg achter wat een baan als infanterist inhoudt. Het werk vraagt om een ijzeren discipline, een uitstekende conditie en een flinke dosis doorzettingsvermogen.

Infanterist

Maar ben jij een echte teamspeler? Dat is namelijk heel erg belangrijk omdat iedereen zijn eigen taak heeft. De één kan een tank uitschakelen, je collega soldaat heeft medische kennis, een ander teamlid is scherpschutter en iemand weet alle ins en outs van de communicatie. Samen heb je alles in huis om je opdracht te volbrengen.

Je blijft met beide benen op de grond staan hoe een gewapend conflict zich ook ontwikkeld. Het is uiteindelijk de infanterie die een gevecht beslist op de grond, en dat kan overal zijn, van de hete jungle rond de evenaar tot de betonnen jungle van de stad. Een gebied wordt namelijk niet alleen vanuit de lucht of vanaf de zee veilig gesteld.

De infanterie komt in actie als de vijand zich verschanst heeft in een onoverzichtelijk terrein als een bos of een stad. Per rupsvoertuig, helikopter of gewoon te voet wordt je verplaatst.

High Tech

Als infanterist maak je gebruik van de modernste uitrusting en dan niet alleen met de bovengenoemde vervoersmogelijkheden als helikopter, luchtmobiele infanterie, of per pantservoertuig, pantserinfanterie. Je persoonlijke uitrusting, bewapening en bescherming zijn high tech want onder alle omstandigheden moet je het werk kunnen doen.

Neem nachtzichtapparatuur dat niet alleen bij nachtelijke operaties wordt ingezet maar ook in donkere gebouwen. Je wilt meer weten? Dat kan, kom naar de Open Dagen van de Infanterie.

Pin It on Pinterest

Share This
Lees vorig bericht:
Grappige tussendoor picdump
Grappige foto’s Picdump, Carnaval in Rio 2013 en meer

Heerlijke verzameling foto's met het Carnaval in Rio, twee picdumps met grappige foto's, de lucht, en The World of Photography...

Sluiten