De blik van de medewerker van de Apple Store in Hong Kong spreekt boekdelen; puur ongeloof en afgrijzen. Precies onder zijn ogen laat namelijk een moeder haar kindje in een plastic beker plassen, middenin de zaak.

Plassen Apple Store

De foto gaan als een malle over het internet en op Weibo, de Chinese equivalent van Twitter, zijn mensen niet echt te spreken over de moeder. Naar hun idee heeft ze na de actie met haar zoontje haar handen niet gewassen en vervolgens aan de aanwezige Apple apparatuur gezeten. Op deze manier zou ze een bron van verspreiding van onaangename bacteriën zijn. Het incident heeft online al een toepasselijke naam gekregen en gaat als “iPee” door het leven.

Iemand anders geeft aan dat het redelijk binnen de Chinese belevingswereld ligt dat kinderen in het openbaar urineren, of dat nu op straat, in de metro of in een restaurant is. De algehele tendens, ook in China zelf, is dat men toch wat negatiever tegenover dit gebruik komt te staan. De moeder had er waarschijnlijk verstandiger aan gedaan om toch snel de wc’s op te zoeken in plaats van deze actie in het openbaar te initiëren.

De Apple Store in Hong Kong is overigens niet de enige plek waar ongelukjes op het gebied van toilleteren gebeuren. De stoelen waar kinderen in de Apple Stores in Amerika in hebben gezeten laten de gevolgen van deze “ongelukjes” zien. Die komen voornamelijk omdat de kids zo in hun game opgaan dat het besluit om alles dan maar gewoon te laten lopen snel genomen is.

Maar, hadden ze daar geen app voor?

Pin It on Pinterest

Share This
Lees vorig bericht:
GTA V versus Mythbusters

Altijd handig, mensen die de tijd hebben om op prangende levensvraagstukken, die door GTA V boven komen drijven, antwoord te...

Sluiten