De 21-jarige Alex Kelsey uit Nieuw-Zeeland heeft een rally-auto in elkaar gesleuteld die er zeven seconden over doet om op de 200 km/u te zitten. Dat is sneller dan welke supersnelle sportauto dan ook die er op deze wereld rondrijdt.

Rally-auto

Kelsey had wel een aantal eisen aan zijn auto gesteld, het moest er goed uitzien, de motor moest een goed geluid maken, het onderhoud moet niet al te ingewikkeld, en vooral goedkoop, zijn. Dat is hem aardig gelukt, want in 18 maanden heeft hij een rally-auto gebouwd waarmee hij zijn tegenstanders van het circuit af kan blazen.

De body van de auto is een beetje in de Peugeot-style omdat de 21-jarige Nieuw-Zeelander dat mooi vond en de motor, een V6, komt uit een Renault. Die is gekozen omdat het geluid precies is waar Kelsey naar op zoek was.

De versnellingsbak en nog een aantal belangrijke onderdelen heeft het technische wonderkind zelf in elkaar gezet. Niet slecht voor iemand die net aan door zijn school is heen gekomen.

De auto mag overigens, helemaal legaal, op de gewone weg rijden.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This
Lees vorig bericht:
Schattige, maar vreemde kitten, inclusief rode muts

Het is een hele schattige kitten, direct uit de doos begint het beestje met een hoog schattigheidsgehalte, en zonder dat...

Sluiten