In Duitsland dacht een autoverhuurbedrijf een graantje mee te pikken van de “als ik zoveel likes heb doe ik dit” acties op Facebook. Er werden twee, schijnbaar, naakte modellen ingezet die achter een bord verscholen stonden waarop te lezen was dat bij 1 miljoen likes de twee modellen topless door Hamburg zouden rijden in een cabriolet.

Likes

De actie zelf leverde 10.000 likes op maar ook 1000 reacties die er niet echt om logen. In veel van de reacties werd fijntjes gewezen op het feit dat topless de auto betrof en niet de modellen. “Fail“, “saai” en “verbergen achter marketing” is zomaar een bloemlezing uit de reacties die niet echt positief te noemen waren.

Prostitutie

Er waren ook een aantal reacties te lezen van mensen die dieper op de situatie ingingen en het de actie van het autoverhuurbedrijf vergeleken met prostitutie. Eén van de reageerders merkte op dat het niet zoveel verschil maakt of je voor likes uit de kleren gaat of voor geld.

sexy-marketingactie-kritiek

Sixt

Het bedrijf, Sixt, staat bekend om goede advertenties en reclames in Duitsland maar zal nu toch met iets heel innovatiefs op de proppen moeten komen om revanche te nemen op deze mislukte actie. Als je ergens in de reacties te lezen krijgt “waren jullie niet de gasten die vroeger goede advertenties hadden“, dan moet iemand zich binnen het bedrijf toch even op het hoofd krabben.

 

Pin It on Pinterest

Share This
Lees vorig bericht:
verhoorkamer
Student vijf dagen lang vergeten in verhoorkamer, krijgt 4.1 miljoen dollar

De 25-jarige Daniel Chong, uit Amerika, heeft vijf dagen lang in een verhoorkamer van de Amerikaanse drugspolitie vastgezeten. Hij had...

Sluiten