In Venezuela begint toiletpapier een schaars goed te worden in de afgelopen maanden. Volgens sommige economen is de overheid verantwoordelijk voor de recente prijsstijgingen.

Crowdsourcing

Er is echter hoop voor degene die niet met een toiletborstel aan de gang willen. Er is een app verschenen die via crowdsourcing technologie werkt. Gebruikers laten aan elkaar weten welke supermarkt er nog toiletpapier op voorraad heeft.

Abasteceme

De gratis Android app met de naam Abasteceme, oftewel “voorzie me van” is al 12.000 keer gedownload wat toch iets wil zeggen over het nijpend gebrek in het Zuid-Amerikaanse land. Volgens de maker is de app het meest gedownload in de hoofdstad Caracas.

Toiletpapier

Volgens hem is er een tekort aan heel veel spullen maar waar de mensen zich het meest druk over maken is toiletpapier. Mensen wisten nooit hoeveel ze er van nodig hebben totdat het er niet meer is.

Volgens de president van Venezuela, Nicolas Maduro, die net dit jaar aan zijn ambtstermijn begonnen is zijn anti-overheidsgroeperingen bezig om de meest noodzakelijke levensbehoeftes als toiletpapier groot in te kopen om zo onrust in het land te veroorzaken.

Pin It on Pinterest

Share This
Lees vorig bericht:
Ballen strijken
Rimpelige testikels? Ballen strijken, de nieuwe trend

Als je heel rrendgevoelig bent en graag achter Hollywood aanloopt dan wordt het tijd om aan "ballen strijken" te gaan...

Sluiten