Een prestigeobject aan de Spaanse Costa, Allicante, is een lastig obstakel voor de bewoners die er een appartement gaan kopen. Als je er eentje op de eerste verdieping weet te bemachtigen valt het nog wel mee maar zit je op de bovenste verdieping van de wolkenkrabber dan is boodschappen doen een nachtmerrie. Doordat er geen lift in het gebouw is zal je alles via de trap omhoog moeten brengen.

Financiering

Het is met het gebouw, InTempo, eigenlijk al vanaf het begin mis gegaan. De financiering was een probleem en is uiteindelijk overgenomen door één van de Spaanse banken die niet zo’n beste reputatie heeft. Arbeiders kregen maandenlang niet betaald en ergens in het project, toen er al 23 verdiepingen af waren, kwam de projectontwikkelaar erachter dat er geen lift was om de bouwmaterialen mee omhoog te krijgen. Al het bouwmateriaal werd via de trap naar boven gesjouwd.

Standaard voor de toekomst

Buiten klanten en bedrijven die nog 3.3 miljoen euro krijgen, beschuldigingen van fraude en vreemde financiering blijft het probleem van de missende liften rondspoken. Het gebouw is voor 94% af en er zijn zowaar al appartementen verkocht, 35% om precies te zijn. Er is geen ruimte in de wolkenkrabber om alsnog de schachten van de liften te bouwen dus wordt er aan liften aan de buitenkant gedacht al zal dat het prijskaartje danig opschroeven.

Wat is er toch met Spanjaarden en bouwtekeningen? De lucht in is blijkbaar een probleem maar naar beneden, onder water, met duikboten gaat ook al niet over rozen.

Pin It on Pinterest

Share This
Lees vorig bericht:
Wietplanten in tuin die toebehoort aan Zweedse politie

Inwoners van een dorp in het Noorden van Zweden keken vreemd op toen ze een grote wietplant zagen groeien op...

Sluiten