De Koninklijke Horeca Nederland is niet blij met bierbrouwer Grolsch die deze zomer met een aparte actie in café’s komt: twee bier voor de prijs van één.

Niet gepast

Volgens de voorzitter, Lodewijk van de Grinten, klagen caféhouders bij de KHN en vindt hij de actie zelf niet gepast. Op Twitter laat hij weten dat veel ondernemers niet zitten te wachten op deze actie maar durven niet te protesteren omdat ze onder druk staan.

Crisis

Grolsch vindt de uitlating jammer en laat weten dat de actie juist wordt opgezet om meer gasten richting de horeca te trekken. Volgens de bierbrouwer is het algemeen bekend dat zowel de consument als de horeca het moeilijk hebben met de crisis.

Alles gaat volgens het boekje volgens Grolsch, er wordt geen gratis bier verstrekt of bijgedragen aan overmatige consumptie. De actie is volledig volgens de richtlijnen van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken. Ondernemers uit de horeca bepalen zelf of ze wel of niet meedoen aan de actie zodat er van druk geen sprake is en het geen opgelegde actie is zoals de KHN doet voorkomen.

Pin It on Pinterest

Share This
Lees vorig bericht:
Thomas Edwards
Naakte man getasered, doet huwelijksaanzoek bij verkeerde huis

Een 22-jarige man uit Florida die op het verkeerde adres een huwelijksaanzoek, naakt, ging doen werd door de politie getasered.

Sluiten